Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki szpinakowe
Kroki postępowania
Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do blendera i miksować na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
mleko | 2 szklanki |
sól | 1 łyżeczka |
ząbki czosnku | 1 szt |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | 1 3/4 szkl |
olej | 2 łyżki |
szpinak mrożony | 20 dkg |
szpinak mrożony | 20 dkg |
ser biały | 20 dkg |
szynka wędzona | 5 plastrów |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
ząbek czosnku | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: