Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki serowo- migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
mąka 250 gram
jajko 2 sztuk
serek mascarpone 250 gram
cukier kryształ 3 łyżki
migdały 50 gram
cukier waniliowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki serowo- migdałowe

Kroki postępowania

1
Do naczynia dajemy mąkę, mleko, cukier, cukier waniliowy i wbijamy 2 jaja.Wszystko razem miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Krok 1 - Naleśniki serowo- migdałowe foto
2
Na rozgrzany olej wlewamy 1 miarkę ciasta naleśnikowego i smażymy, aż będzie rumiany. Usmażony naleśnik smarujemy serkiem z rodzynkami lub dżemem.
Krok 2 - Naleśniki serowo- migdałowe foto
3
Tak przygotowane naleśniki smarujemy roztrzepanym jajkiem i obtaczamy w migdałach. Następnie smażymy na złoty kolor.
Krok 3 - Naleśniki serowo- migdałowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.04.2013 09:28
smaczne naleśniki
Noruas 03.12.2012 18:28
oryginalne połączenia, I like it :)
ewka1978 03.12.2012 17:56
pycha
Monika58 03.12.2012 17:48
super smakowicie wyglądają
ania20m 03.12.2012 17:47
smakowite :)
natii3624 03.12.2012 17:47
bardzo smakowicie wyglądają! :)
Kuchareczka2 03.12.2012 17:36
wyborne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak