Naleśniki pszenno gryczane z serem ricotta i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka gryczana

    3/4 filiżanki
  • mąka pszenna graham

    3/4 filiżanki
  • mleko

    1/2 litra
  • jajko

    1
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • brzoskwinie

  • ser ricotta

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makę gryczaną wymieszać z mąką pszenną. dodać jajko i wlać mleko, mieszać do uzyskania jednolitej masy. do ciasta wlać olej i wymieszać. na rozlana patelnię wlać ciasto i smażyć naleśniki . brzoskwinię pokroić w kostkę. naleśniki na talerzu posmarować cienką warstwą sera i posypać kawałkami brzoskwini. złożyć

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 16.05.2012 14:19
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat