Naleśniki - przepis podstawowy

Naleśniki - przepis podstawowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • mleko 2%

    1 szklanka
  • woda mineralna

    1 szklanka
  • jajko

    3 sztuki
  • sól

    szczypta
  • olej roślinny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Tak aby nie było grudek. Następnie nagrzewamy patelnie najlepiej do naleśników (ponieważ w cieście jest olej - nie smaruje patelni). Wylewamy porcję ciasta i smażymy na ładny złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 11.06.2015 16:27
świetny przepis
bertpvd 21.04.2015 10:08
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat