Naleśniki po kijowsku na ostro

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
  • woda

    1,5 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • twaróg

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, wody, soli i oleju zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. Ziemniaki przepuścić przez praskę razem z serem twarogowym. Dodać zrumienioną i drobno pokrojoną cebulę. Farsz przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Naleśniki smarować serowym farszem i zwijać w rulon. Obsmażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 10.08.2012 10:18
extra
Iwona51 26.11.2011 10:24
pycha
Angelika10 06.09.2011 20:06
Smaczne, jadłam u znajomych.
Margo1 03.01.2011 11:29
chyba takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat