Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki marchewkowe z twarożkiem i dżemem
Kroki postępowania
Na średnio rozgrzanej patelni smażyć niezbyt cienkie naleśniki.
Rozsmarować warstwę twarożku na połowie naleśników.
mleko 2% | 2 szkl. |
sok marchwiowy | 1 szkl. |
woda | 1 szkl. |
jajko | 4 średnie |
cukier waniliowy | 1 op. |
cukier kryształ | 1 łyżka |
sól | 1/2 łyżeczki |
olej rzepakowy | 3-4 łyżki |
mąka pszenna | ile zabierze |
twarożek | |
śmietana 12% | |
rodzynki | |
dżem wiśniowy | |
dżem z owoców leśnych |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: