Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki marchewkowe z twarożkiem i dżemem
Kroki postępowania
Na średnio rozgrzanej patelni smażyć niezbyt cienkie naleśniki.
Rozsmarować warstwę twarożku na połowie naleśników.
mleko 2% |
2 szkl.
|
sok marchwiowy |
1 szkl.
|
woda |
1 szkl.
|
jajko |
4 średnie
|
cukier waniliowy |
1 op.
|
cukier kryształ |
1 łyżka
|
sól |
1/2 łyżeczki
|
olej rzepakowy |
3-4 łyżki
|
mąka pszenna |
ile zabierze
|
twarożek |
|
śmietana 12% |
|
rodzynki |
|
dżem wiśniowy |
|
dżem z owoców leśnych |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: