naleśniki jabłkowo-szpinakowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    250 gram
  • jajko

    1 szt.
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

  • jabłko

    1 czerwone
  • serek wiejski

    125 (granulowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Szpinak przebrać i wraz z jabłkiem ugotować do miękkości na małym ogniu w bardzo niewielkiej ilości wody.
Zdjąć pokrywkę i, mieszając, odparować płyn. Dodać serek, przyprawić solą i pieprzem. Mieszając, dodać roztrzepane jajko i posiekany estragon. Pozostawić do ostygnięcia. Rozgrzać tłuszcz, porcjami nakładać masę na patelnię i smażyć z obu stron na brązowo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 08.02.2012 23:11
super
Krystyna32 18.05.2011 08:52
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat