naleśniki drożdżowe z dzemem

naleśniki drożdżowe z dzemem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • drożdże

    4 g
  • cukier

    4 g
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    100 g
  • margaryna

    4 g
  • olej

    30 g
  • woda

  • sól

  • cukier

  • dżem

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki rozrobić w mikserze i pozostawić na 2 godziny w ciepłym miejscu. Gdy ciasto urośnie, wlewać na rozgrzaną, wysmarowaną tłuszczem patelnię. Usmażone naleśniki smarować dżemem i układać w naczyniu jeden na drugim. Naczynie nakryć i wstawić do gorącego piekarnika. Naleśniki wyłożyć na półmisek, pokroić na porcje i polać śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat