Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki Czekoladowe
WSYPAĆ KAKAO I NA MAŁYM OGNIU ROZTOPIĆ WSZYSTKO PAMIĘTAJĄC ŻEBY ZA MOCNO NIE PODGRZAĆ.
ODSTAWIĆ Z OGNIA, WBIĆ JAJKA, DODAĆ CUKIER I ZMIKSOWAĆ.
NASTĘPNIE WSYPAĆ MĄKĘ I JESZCZE RAZ ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ MASĘ.
ODSTAWIĆ NA OKOŁO 45 MINUT.
DO CIASTA DODAĆ 1/3 SZKLANKI WODY GAZOWANEJ I ZMIKSOWAĆ.
MOŻNA JUŻ SMAŻYĆ NALEŚNIKI !
POKROIĆ TRUSKAWKI NA KAWAŁKI (UMYĆ MALINY). ODŁOŻYĆ 1 SZKLANKĘ TRUSKAWEK LUB MALIN I ZMIKSOWAĆ NA MUS Z OKOŁO 3 ŁYŻECZKAMI CUKRU PUDRU.
SEREK WYMIESZAĆ Z 1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU. WANILIE LUB CYNAMON WYMIESZAĆ Z MASĄ SEROWĄ.
POSMAROWAĆ NALEŚNIKI NADZIENIEM, DODAĆ PO 4-5 KAWAŁECZKÓW TRUSKAWEK (LUB POSYPAĆ MALINAMI) I ZŁOŻYĆ W TRÓJKĄTY.
POSYPAĆ CUKREM PUDREM (ORZECHAMI LUB WIÓRKAMI KOKOSOWYMI).