Naleśniki cytrynowe nadziewane serem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda gazowana

    150 ml
  • mleko

    300 ml
  • mąka

    1 szkl
  • otarta skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • jajko

    2 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

  • Nadzienie:

  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • mleko

    2-3 łyżki
  • twaróg

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki cytrynowe nadziewane serem. foto
Do miski wbić jajka i zmiksować, następnie wlać mleko, wodę mineralną, sok z cytryny, wsypać sól, mąkę i otartą skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie zmiksować. Na rozgrzanej patelni posmarowanej tłuszczem smażyć cienkie naleśniki.
Krok 2 - Naleśniki cytrynowe nadziewane serem. foto
Do miseczki włożyć ser twarogowy, dodać mleko, cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Naleśniki cytrynowe nadziewane serem. foto
Masą serową smarować upieczone naleśniki.
Krok 4 - Naleśniki cytrynowe nadziewane serem. foto
Posmarowane masą serową naleśniki składać w kopertę. Po wierzchu można posypać cukrem pudrem z wanilią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 09.02.2013 12:42
uwielbiam
olkaaa 31.12.2012 09:11
muszę spróbować
romanrafal 20.10.2012 09:53
pyszne idealne śniadanko
IlonaAlbertos 01.08.2012 00:11
Na śniadanie i kolację idealne.
Iwusia 17.05.2012 22:28
bardzo lubię takie naleśniczki
mirosława4 06.05.2012 14:35
smaczne
stokrotka 24.11.2011 09:36
lubię takie smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat