Naleśniki ananasowe z kokosową nutą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szk
  • mąki pszennej

    2 szk
  • jajko

    2
  • cukru

    2 szczypta
  • soli

  • czerwonego barwnika spozywczeg

    odrobina
  • serka mascarpone

    250 g
  • cukru

    1,5 łyżka
  • ananas

    1 puszka
  • sok ananasowy

    1/2 szk
  • olej

    5 łyżka
  • mleczko kokosowe

    2/3 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wysokim naczyniu umieścić wszystkie składniki na naleśniki i mikserem połączyć na jednolite ciasto. Gdyby okazało się, że jest za gęste lub za rzadkie dodać odrobinę mąki lub mleka. Na patelnię do naleśników nalewać porcję ciasta, rozprowadzić po powierzchni patelni i smażyć cienkie naleśniki z obu stron. Po usmażeniu naleśników przygotować nadzienie. Serek mascarpone utrzeć w miseczce z cukrem po czym dodać odsączone kawałki ananasa i całość wymieszać ( serek zrobi się półpłynny ). Na każdy naleśnik nakładać porcje nadzienia, i składać je np. w trójkąty. Naleśniki są smaczne na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 03.09.2012 23:54
No takich naleśników jeszcze nie jadłam...
mela25 31.08.2012 09:30
pomysłowe
Monika79 25.08.2012 17:16
warto zrobić
ZEWA 15.08.2012 14:56
takie połączenie jest smaczne, polecam wypróbować
cukiereczek 14.08.2012 08:44
ale smaczny widok
treonina 13.08.2012 10:40
wspaniałe!
ewka1978 13.08.2012 09:49
ciekawe jak smakują
Laila2786 13.08.2012 09:48
wyglądają wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat