Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki a'la meksykańskie
1 duża cebula
1 łyżeczka masła
2 ząbki czosnku
0,5 kg mięsa mielonego
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
2 łyżki przecieru pomidorowego
odrobina wody
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na łyżeczce masła. Gdy cebulka będzie już miękka dodajemy mięso mielone (ja mieliłam chudą szynkę sama w domu) – dusimy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek - przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie dodajemy przecier pomidorowy rozrobiony z wodą, na samym końcu dodajemy kukurydzę oraz fasolę.
Wszystkie składniki mieszamy i smażymy (w razie potrzeby na oleju).
Farsz zawijamy w dowolny sposób w naleśnik – do ozdoby możemy posypać żółtym serem