naleśnik z przecierem jabłkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    500 ml
  • mąka

    5 łyżek
  • jajka

    3 sztuki
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • jabłka

    5 sztuk
  • cukier wanilinowy

    1 sztuka
  • miód

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do mleka dodać jajka i mąkę wymieszać ze sobą na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki i smarować przecierem jabłkowym wcześniej przygotowanym, jabłka obrać usunąć gniazdka nasienia zatrzeć na tarce polać niewielką ilość wody o rozgotować doprawić miodem i wszystko dobrze wymieszać słodzić cukrem waniliowym naleśnik złożyć na pół i ponownie posypać cukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 12.10.2012 14:30
pyszne naleśniki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat