Najlepsze Tiramisu

Najlepsze Tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    500 g
  • jajka

    6
  • śmietana 30%

    250 g
  • biszkopciki

    2 paczki
  • amaretto

    0,1 l.
  • kawa rozpuszczalna

    5 łyżek
  • cukier puder

    1 szklanka
  • kakao gorzkie

    1\\2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek , żółtka ucieramy z cukrem pudrem , dodać serek i miksujemy na małych obrotach , w miedzy czasie zaparzyć kawę , a gdy już będzie chłodna dodajemy amaretto i biszkopty maczamy w zimnej kawie i od razu układamy na blaszce. Biszkopty pokryć warstwą kremu z serka i jajek , potem biszkopty znów i jeszcze tą czynność powtarzamy . Jako ostatnią kładziemy ubitą wcześniej śmietanę z cukrem i posypujemy kakaem . Gotowe już ciasto wkładamy na parę godzin do lodówki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EmciaPichci

11.03.2013 08:25
pięknie wygląda!

Chojłówna

01.11.2012 20:08
dawno nie jadłam tiramisu mmmm:)

rutynka

28.10.2011 09:47
Wygląda rewelacyjnie! Aż ślinka cieknie:)

ElizaT

13.04.2011 10:43
będę robiła !

izapozdro

08.04.2011 16:42
mniam

ewasylwia

05.04.2011 17:44
lubię to ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat