Najłatwiejszy lukier

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 sztuka
  • cukier puder

    10 dkg
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier przesiać przez gęste sito, wsypać do miski, dodać białko i cukier waniliowy, ucierać drewnianą łyżką do momentu uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ucierania dodać sok z cytryny. Przygotowanym lukrem smarować powierzchnie upieczonych ciast i pozostawić w suchym miejscu do obeschnięcia. Lukier wykorzystać trzeba bezpośrednio po wykonaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 16.10.2011 18:24
łatwy i bardzo dobry
RenataZ-et 13.11.2010 12:01
Lubię polukrowane ciasteczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat