Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    5 szt
  • fasolka szparagowa

    15 szt
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
  • boczek wędzony

    10 plasterków
  • ser żółty

    5 plasterków
  • wino czerwone

    1/4 szkl
  • pieczarki

    4 szt
  • sól i pieprz

  • masło klarowane

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Z udek usuwamy kości i skórki. Lekko rozbijamy i posypujemy, solą pieprzem, papryka i carry.
Krok 2 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i lekko przesmażamy fasolkę posypując ją papryką czerwoną i czosnkiem.
Krok 3 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Fasolkę zawijamy w ser, układamy na rozbitym mięsie i zawijamy roladki.Każdą owijamy plasterkami boczku
Krok 4 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Na patelni gdzie podsmażaliśmy fasolkę wlewamy wino i chwilę gotujemy.
Krok 5 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i sosem winnym zalewamy roladki
Krok 6 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Pieczarki i cebulkę kroimy w plasterki i układamy na mięsie
Krok 7 - Nadziewane udka fasolką w czerwonym winie. foto
Całość pieczemy w piekarniku 180 stopniach około 1 godziny. Polecam. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.10.2016 16:06
Na prawdę świetny pomysł na obiad
Kasnaj 15.09.2016 19:34
Tak, przyznac muszę że gdybyś zaprosiła byłabym nawet teraz, to musi być pyszne :-)
Konczi 12.09.2016 12:41
Iście królewskie połączenie - to musi być pyszne !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat