NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • ser żółty

    100 g
  • cebula

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • bulion warzywny

    250 ml
  • koperek

    1 garść
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na odrobinie oleju, studzimy, dodajemy starty ser żółty.

Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem.

Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy wykałaczką albo delikatnie związujemy.

Obtaczamy w mące, a następnie smażymy z każdej strony na odrobinie rozgrzanego oleju.

Podlewamy szklanką bulionu i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

Dodajemy słodką śmietankę i drobno posiekany koperek, gotujemy ok. 3 minuty.

Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ostra Na Słodko 29.12.2014 19:55
Delikatne , soczyste ... bardzo smaczne! Spróbujcie :)
wwwiolka 29.12.2014 11:58
Bardzo fajny przepis.
Ada-Gaba 28.12.2014 20:05
smaczna propozycja na obiad
marenka 28.12.2014 19:35
Napewno wyśmienicie smakuje:)
eliza135 28.12.2014 18:46
lubię takie mięsa
Betina#45 28.12.2014 18:01
Smakowite , pycha ;)
marcia7 28.12.2014 14:47
nadziewany kurczak
Malinka 28.12.2014 14:34
Na pewno bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat