Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 szt -
ser żółty
100 g -
cebula
2 szt -
śmietana 18 proc
200 ml -
mąka pszenna
2 łyzki -
bulion warzywny
250 ml -
koperek
1 garść -
sól do smaku
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
olej do smażenia
125 ml
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem.
Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy wykałaczką albo delikatnie związujemy.
Obtaczamy w mące, a następnie smażymy z każdej strony na odrobinie rozgrzanego oleju.
Podlewamy szklanką bulionu i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.
Dodajemy słodką śmietankę i drobno posiekany koperek, gotujemy ok. 3 minuty.
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Podajemy gorące!
Smacznego!
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się