nadziewane pomidory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10
  • śmietana

    100 ml
  • cebula biała

    2
  • chrzan

    20 g
  • ser biały

    100 g
  • parówki

    4
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, osuszamy. Nastepnie wydrążamy miąższ z pomidora specjalna łyżeczką. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu wraz z pokrojonymi parówkami. Dodajemy chrzan i miaższ z pomidoró. Przyprawiamy. Dodajemy ser biały i mieszamy. Faszerujemy pomidory. Polewamy śmietaną i zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 22.02.2012 13:17
Takich pomidorów jeszcze nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat