Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane, pieczone jabłka.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
kasza jaglana 1/2 szklanki
bakalie 3 łyżki
miód płynny 1 łyżka
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
woda 1 szklanka
masło 1 łyżka

Porada

Jabłka już na talerzyku można posypać cukrem pudrem i polać ulubionym sokiem lub miodem.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane, pieczone jabłka.

Kaszę jaglaną zalać zimną wodą i odstawię na godzinę, przelać na sito, opłukać zimną wodą.W garnku zagotować wodę, wsypać sól i na wrzątek przełożyć kaszę, gotować 10-15 minut, a następnie garnek przykryć i odstawić kaszę do przestudzenia.
Bakalie drobno posiekać, wymieszać z miodem, cukrem wanilinowym, cynamonem, a następnie z kaszą.
Jabłka wydrążyć, skropić sokiem z cytryny, nadziać farszem , naczynie żaroodporne wysmarować masłem , włozyć jabłka i piec ok.20 minut w tem.180 st. C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.03.2017 22:25
Tak, to jest smaczne, nawet na śniadanie można zjeść :)
anemon 19.10.2016 18:25
Okazuje się, że deser może być nie tylko smaczny, ale też bardzo wartościowy i zdrowy.
Alex_M 05.04.2016 13:14
świetny deser :)
Ada-Gaba 12.02.2016 21:26
ciekawy pomysł
Janina 28.01.2016 17:35
Super pomysł;))
anka1988 28.01.2016 13:21
super deser!
ilka01 28.01.2016 12:51
ciekawy pomysł
Futka 28.01.2016 12:05
Świetna i smaczna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak