Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane papryczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gorgonzola 1 opakowanie
ryż 2 100g
sól 1 łyżeczka
natka pietruszki
papryka czerwona 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane papryczki

Kroki postępowania

1
Ugotuj ryż w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Paprykę dokładnie umyj, przetnij na pół, lecz tak, by dół był 2/3 wysokości papryki, wytnij gniazda nasienne.
Krok 1 - nadziewane papryczki foto
2
Do osobnego naczynia wsyp ugotowany ryż, dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki i pokruszonego sera gorgonzolę. Dokładnie wymieszaj farsz i wypełnij nim papryczki.
Krok 2 - nadziewane papryczki foto
3
Przykryj papryczki kapeluszami i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut. Smacznego
Krok 3 - nadziewane papryczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.10.2014 16:22
fajny przepis
olkaaa 21.08.2013 07:56
super przepis
marianp20 12.08.2013 20:47
pyszne papryczki
mela25 12.08.2013 14:20
uwielbiam takie papryczki :)
jasiek 11.08.2013 21:23
fajne nadzienie
Monika10 11.08.2013 20:47
bardzo lubię nadziewaną paprykę wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak