Nadziewane papryczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    20 dkg
  • olej

    1 łyzka
  • papryka czerwona

    11 szt
  • ser żółty

    25 dkg
  • boczek wędzony

    20 dkg
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • koper

    1 łyżka
  • jaja

    2
  • śmietana

    6 łyżek
  • bulion

    1,5 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

7 papryk pokroić na połówki i wrzucić do gotujące osolonej wody na 5 min. 4papryki pokroić w kostkę i też wrzucić do osolonej wody, gotować, odcedzić i zmiksować. Makaron ugotować, odcedzić. Ser zetrzeć na tarce, boczek drobno pokroić, zieleninę posiekać i wszystko razem wymieszać z makaronem. Papryki napełnić przygotowanym farszem. Śmietanę wymieszać z jajkami i polać farsz. Przygotowane papryczki dać do naczynia żaroodpornego i podlać zmiksowaną papryką wymieszaną z bulionem. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 29.01.2013 17:03
pyszne
Ewelina38 01.08.2012 18:50
uwielbiam je
RenataZ-et 28.05.2012 08:54
śweitne
Aneta41 18.05.2012 08:52
super
Monika193 02.01.2012 11:56
smaczne
Wafelek2601 02.12.2011 10:06
rewelacja
Magdalena80 20.11.2011 23:38
bardzo ciekawa propozycja...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat