Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pałki z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 duże sztuki
wędzone podgardle wieprzowe 10 dkg
por ok. 10 cm kawałek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżeczki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pałki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pałki z kurczaka umyć i lekko osuszyć papierowym ręcznikiem. Z każdej pałki usunąć kość.
Krok 1 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
2
Podgardle pokroić w małą kostkę i mocno zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
3
Por oczyścić, drobno pokroić. Żurawinę grubo posiekać. Por i żurawinę dodać do podgardla. Smażyć razem, aż por się zeszkli. Oprószyć lekko solą i pieprzem.
Krok 3 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
4
Przygotowane nadzienie nałożyć do pałek z kurczaka w miejsca po kościach. Otwory w mięsie zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 4 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
5
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą, posypać obiema przyprawami. Mięso zrumienić z każdej strony.
Krok 5 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
6
Wlać do niego 2 szklanki wody.
Krok 6 - Nadziewane pałki z kurczaka foto
7
Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 1 godzinę. Sos zagęścić pszenną mąką rozmieszaną z zimną wodą.
Krok 7 - Nadziewane pałki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 09.04.2013 18:46
takich jeszcze nie jadłam, ciekawy przepis :)
2milutka 09.04.2013 11:23
smaczne to:)
leonowie 09.04.2013 10:36
pysznie, z chęcią bym się poczęstowała:)
miki47 09.04.2013 10:23
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak