Nadziewane muszle makaronowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    300 g
  • mięso mielone z indyka

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieprz do smaku

  • mozarella plastry

    10 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • oregano

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy do smaku pieprzem, oregano, chilli. Czosnek przeciskamy, dodajemy do mięsa. Mieszamy. Dodajemy jedno jajko, dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.

Makaron nadziewamy mięsem. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plastrami sera. Pieczemy w 180 stopniach ok. 45 minut.

Układamy muszle na talerzu, serwujemy ciepłe.

z 1 kg mięsa nadziejemy ok. 45 muszli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 26.11.2011 09:35
mniam!
monika154 26.09.2011 13:13
pycha
Beatris 26.08.2011 22:15
Zjadłabym kilka takich muszelek. Z pewnością są bardzo smaczne.
aguus 30.07.2011 13:46
Super propozycja z makaronem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat