Nadziewane buraki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • mięso mielone

    50 dag
  • bulion

    1/2 szklanki
  • ogórek konserwowy Smak

    1 sztuka
  • sól

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy i gotujemy do miękkości około 40 minut. . Po ugotowaniu stłudzimy i obieramy . Przekrawamy w poprzek na pół wydrążamy miąsz zostawiając około 0.5 cm ścianki buraka. Cebulę obieramy kroimy i mieszamy z mięsem mielonym dodajemy pokrojonego ogórka w kostkę doprawiamy solą i pieprzem . Wszystko razem mieszamy. Buraki wypełniamy farszem. Na samą góre ścieramy ser żółty i posypujemy. Gotowe buraki z farszem wkładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy bulionem i zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 11.02.2015 20:41
na pewno pyszne
Maridka19 11.02.2015 20:27
@Lis ale za to świetnie smakuje :)
Lis 11.02.2015 20:08
Ciekawy i nietypowy pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat