Nadziewane awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt
  • ryż brązowy

    1 woreczek
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • natka pietruszki

  • papryka marynowana

    4 kawałki
  • pieprz

  • pieczarki marynowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado myjemy wycieramy przecinamy na pół ,usuwamy pestkę . wydrążamy środek delikatnie łyżką .Ryż brązowy gotujemy według przepisu . Odcedzamy i studzimy . Do ryżu dodajemy pokrojone drobno awokado ,pokrojoną papryke marynowana i pokrojone w kostkę pieczarki marynowaną.Składniki mieszamy dodając trochę majonezu .Doprawiamy sola pieprzem .Dodajemy posiekana natkę pietruszki .Mieszamy i nakładamy do awokado.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eeee 30.07.2012 16:05
super wyglada
iwa643 01.04.2012 07:45
polecam
iwa643 01.04.2012 07:45
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat