Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie- zioła

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
trybuli ( zioło) 2 łyżeczki
suszonego szczypiorku ( zioło) 2 łyżeczki
tłustej śmietany 2 łyżki
sól, pieprz
estragon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie- zioła

Świeżą dymkę umyłam i posiekałam drobniutko. Wrzuciłam do miski kuchennej.Dodałam kolejno do niej świeże zioła: trybula,szczypiorek,estragon ( nie należy zwiększać ilości- ziół bowiem smak będzie gorzki). Całość przemieszałam na "sucho". W rondelku podgrzałam dwie łyżki tłustej śmietany. Dolałam do ziół.Doprawiłam do smaku solą oraz czarnym pieprzem. Wymieszałam.Takim nadzieniem wysmarowałam omlet i zwinęłam w rulon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 09.10.2012 19:39
co to ma w ogóle być?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak