Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane roladki wieprzowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dkg
wędlina 30 dkg
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 szt
musztarda 3 łyżki
sól
pieprz
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane roladki wieprzowe

Kroki postępowania

1
Schab myjemy i kroimy na plastry. Rozbijamy tłuczkiem na cienko.
Kroimy wędlinkę, cebulę i ogórki w kosteczkę. Każdy płat mięsa posypujemy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Na każdy układamy trochę cebuli, wędliny i ogórka. Zawijamy roladki i obwiązujemy nitką.
Krok 1 - Nadziane roladki wieprzowe foto
2
Smażymy rolady na dość brązowy kolor, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, wyjmujemy i na bazie wywaru przygotowujemy sos. Tj 1/2 szkl wody z 1 łyżką mąki, łączymy razem. Zalewamy i doprawiamy do smaku sola pieprzem. Ja dołożyłam garść pieczarek podsmażonych bo mi zostały, ale nie muszą być. Odwijamy nasze rolady z nitki i wrzucamy już do sosu.
Krok 2 - Nadziane roladki wieprzowe foto
3
Podajemy z kluseczkami, ziemniakami oraz kapustką.
Smacznego
Krok 3 - Nadziane roladki wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 23.02.2014 19:26
dawno nie jadłam takich roladek:) wyglądają pysznie
Malinka 19.02.2014 18:13
Chętnie bym zjadła na obiad :)
Barbara777 31.01.2014 21:08
smacznie podane:)
gibli 24.01.2014 08:19
ciekawy przepis:)
margaret 23.01.2014 08:01
pyszne miesko
Rafał10 20.01.2014 19:13
fajne roladki... i sosik wygląda smakowicie :)
Konczi 20.01.2014 14:59
wow .. to się nazywa obiad !
Olga_SK 20.01.2014 13:33
Zawsze dobre na obiad :)
Megg 20.01.2014 12:43
przepyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak