Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziane Canelloni

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe
500 gram
cebula
2 szt
papryka czerwona
1/2 szt
papryka żółta
1/2 szt
oliwki czarne Smak
8 szt
pieczarki
20 dkg
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
ser żółty
30 dkg
por
1/2 szt
szczypiorek
Sklep Prymat
makaron rurki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

sos

masło
1/2 kostki
mąka pszenna
1 łyżka
mleko 2%
2 szkl
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane Canelloni

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażamy na oleju, dokładam pokrojone warzywka, przyprawiamy do smaku, i na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy,
Krok 1 - Nadziane Canelloni foto
2
Makaron cannelloni gotujemy al dente w osolonej wodzie
Krok 2 - Nadziane Canelloni foto
3
Na patelni roztapiamy masło, dokładam łyżkę mąki i chwilę podsmażam. Wlewam mleko i gotuję sos. Doprawiam solą i pieprzem
Krok 3 - Nadziane Canelloni foto
4
Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem i na samo dno wlewam łyżkę sosu.
Każdą rurkę napełniamy farszem i układamy w naczyniu. Polewam resztą sosu i posypuję startym serem.
Krok 4 - Nadziane Canelloni foto
5
Zapiekam w piekarniku pod przykryciem ok 45 minut
Smacznego
Krok 5 - Nadziane Canelloni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 23.07.2014 15:25
rewelacja do jedzenia
Ela15 23.07.2014 12:08
bardzo fajne
Konczi 22.07.2014 21:15
lubię takie
Mira85 22.07.2014 20:59
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak