Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane Canelloni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 500 gram
cebula 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
oliwki czarne Smak 8 szt
pieczarki 20 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ser żółty 30 dkg
por 1/2 szt
szczypiorek
makaron rurki
sól
pieprz
olej do smażenia

sos

masło 1/2 kostki
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 2% 2 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane Canelloni

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażamy na oleju, dokładam pokrojone warzywka, przyprawiamy do smaku, i na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy,
Krok 1 - Nadziane Canelloni foto
2
Makaron cannelloni gotujemy al dente w osolonej wodzie
Krok 2 - Nadziane Canelloni foto
3
Na patelni roztapiamy masło, dokładam łyżkę mąki i chwilę podsmażam. Wlewam mleko i gotuję sos. Doprawiam solą i pieprzem
Krok 3 - Nadziane Canelloni foto
4
Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem i na samo dno wlewam łyżkę sosu.
Każdą rurkę napełniamy farszem i układamy w naczyniu. Polewam resztą sosu i posypuję startym serem.
Krok 4 - Nadziane Canelloni foto
5
Zapiekam w piekarniku pod przykryciem ok 45 minut
Smacznego
Krok 5 - Nadziane Canelloni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 23.07.2014 15:25
rewelacja do jedzenia
Ela15 23.07.2014 12:08
bardzo fajne
Konczi 22.07.2014 21:15
lubię takie
Mira85 22.07.2014 20:59
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak