Nadziane bagietki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietki

    4 szt.
  • jajka

    3 szt.
  • mleko

    1/2 szklanki
  • wędlina

    3 plasterki
  • szczypiorek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy pokrojoną drobno wędlinę i szczypiorek oraz starty ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Bagietki lekko wydrążamy w środku. Wypełniamy powstałym farszem. Bagietki pieczemy aż do zarumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 19.08.2015 14:54
na taki pomysł bm nie wpadł... super!
Kuchenka 26.02.2014 22:38
smakowite :)
aginaa 25.11.2013 08:00
bardzo apetyczne
Róża1 05.11.2013 22:09
wyglądają smakowicie,ślinka leci na takie świeże pieczywo:-)
Milena87 06.10.2013 21:54
świetne bagietki
Czarnula87 06.10.2013 17:54
wyglądają smakowicie mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat