Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana szynka prosciutto

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka prosciutto 10 szt/plasterków
fasolka szparagowa 20 szt
filet z kurczaka 1 szt/250g
płatki chille 1/2 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana szynka prosciutto

Fileta przekrajamy w poprzek i potem kroimy na paski ok 2-3cm ,doprawiamy wymienionymi przyprawami i odstawiamy na 1h .

Szynkę oddzielamy od siebie i na każdy plaster kładziemy pasek fileta a po bokach po jednej fasolce szparagowej czyli po dwie do srodka .Zwijamy jak roladkę i układamy na posmarowanej formie olejem , pieczemy ok 20 min w tem 180st .
Ja podałam z puree ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.10.2013 22:02
bardzo apetycznie wygląda
Anna133 08.10.2013 21:34
ja tez wolę prosciutto od serrano ,bo nie jest aż tak orzechowa :D ale są rózne smaki i gusta
Ela_K 08.10.2013 21:19
uwielbiam prosciutto
Anna133 08.10.2013 21:17
genialny smak tej szynki sprawia ,ze potrawa jest wyrazista i słona ,choć się soli nie dało :D
Ola1984 08.10.2013 21:12
Uwielbiam takie przekąski :) Zdecydowanie moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak