Nadziana szynka prosciutto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka prosciutto

    10 szt/plasterków
  • fasolka szparagowa

    20 szt
  • filet z kurczaka

    1 szt/250g
  • płatki chille

    1/2 łyżeczka
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta przekrajamy w poprzek i potem kroimy na paski ok 2-3cm ,doprawiamy wymienionymi przyprawami i odstawiamy na 1h .

Szynkę oddzielamy od siebie i na każdy plaster kładziemy pasek fileta a po bokach po jednej fasolce szparagowej czyli po dwie do srodka .Zwijamy jak roladkę i układamy na posmarowanej formie olejem , pieczemy ok 20 min w tem 180st .
Ja podałam z puree ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 10.10.2013 22:02
bardzo apetycznie wygląda
Anna133 08.10.2013 21:34
ja tez wolę prosciutto od serrano ,bo nie jest aż tak orzechowa :D ale są rózne smaki i gusta
Ela_K 08.10.2013 21:19
uwielbiam prosciutto
Anna133 08.10.2013 21:17
genialny smak tej szynki sprawia ,ze potrawa jest wyrazista i słona ,choć się soli nie dało :D
Ola1984 08.10.2013 21:12
Uwielbiam takie przekąski :) Zdecydowanie moje smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat