Przepis i sposób przygotowania na: Nacinane ziemniaczki z serowym nadzieniem
KROK 1: NACINAMY ZIEMNIAKI
1. Dokładnie umyte ziemniaki w skórkach nacinamy co 2 mm na ⅔ głębokości tak, by stworzyć harmonijkę. Uważamy, by nie przeciąć ich do końca.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAW
1. Czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawiamy w misce Przyprawą do ziemniaków i frytek Prymat. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, ser starty na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI
1. Ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy i nacieramy mieszanką, a z wierzchu posypujemy sezamem.
2. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 200°C.
Smacznego!