Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe pałki z makiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 sztuk
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
roztopione masło 4 łyzki
sok z cytryny 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mak

Porada

Mocno musztardowy smak i suchy mak nadaje im ciekawego wyglądu i charakteru.

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe pałki z makiem

Musztardę mieszamy z masłem , sokiem z cytryny oraz przyprawami.
Pałki myjemy , osuszamy , nacieramy skórę w paru miejscach.
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym , smarujemy 1/2 marynaty oraz posypujemy obficie makiem.
Pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Po tym czasie przekręcamy je na drugą stronę , smarujemy pozostałą marynata i ponownie obsypujemy obficie makiem , pieczemy kolejne 30 min.
Podajemy z ryżem polanym wytworzonym sosem podczas pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak