musztardowe kotlety z folii aluminiowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety lekko rozbijam dłonią, oprószma solą i pieprzem i smaruję mieszanką zrobioną z musztardy, bulionu i oleju. Każdy kotlet owijam w folię aluminiową i wkładam na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie smażę kotlety na rozgrzanym oleju, po około 5 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 19:12
mniam
sznycel 13.08.2012 17:16
podaję je na obiad do ziemniaków i surówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat