Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

MUSZTARDOWA KARKÓWKA

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

karkówka
1 KG , BEZ KOŚCI

MARYNATA

cebula
1 SZTUKA
cytryna
1 sztuka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
1 łyzka
Sklep Prymat
sól
1 łyzeczka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1\2 łyzeczki
Sklep Prymat
oliwa
3 łyzki
musztarda
2 łyzki
Sklep Prymat

dodatkowo

oliwa
2 łyzki
przyprawy
inn wg uznania
natka pietruszki
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: MUSZTARDOWA KARKÓWKA

1.Mięso nalezy umyć i osuszyć. Cytrynę wraz ze skórka pokroić na cienkie plasterki.Cebule podobnie-pokroic cienko.
2 W miseczce wymieszać sól peklowaną ze zwykłą sola oraz pieprzem,dodać oliwę i dobrze połączyć. Mięso natrzeć przygotowaną marynatą i przyprawami takie jakie lubimy. . Na dno naczynia próżniowego ułożyć połowę pokrojonej cebuli oraz cytryny.
Nastepnie nalezy ułożyć karkówkę i przysypać resztą cebuli i cytryny. Przykryć naczynie i włozyc do lodówki najlepiej na dobę. Po tym czasie mięso wyjąć z pojemnika.
Do miseczki wycisnąć troche soku z cytryny i cebuli,dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Mieszanką polać mięso .
Na patelni rozgrzać 2łyżki oliwy i obsmażyć karkówkę z każdej strony. Przełożyć do naczyniażaroodpornego, wlać na dno pół szklanki wody i wstawić do nagrzanego do 225 st piekarnika i piec około 90 minut. Po około 40 minutach przykryć mięso folia aluminiową a po kolejnych 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone mięso wyjąć z naczynia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia . Ozdobic natka.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 20.11.2015 17:00
Wspaniałe mięsko;)
Renataj 19.11.2015 22:17
Domowe mięso najlepsze:)
Grazyna0211 19.11.2015 18:28
moje smaki
Anna169Hosz 19.11.2015 16:30
Mięsko aż ślinka cieknie:)
Agnieszka-87-25 19.11.2015 15:11
ach uwielbiam to
Aleksandra/Olcia 19.11.2015 13:05
super dodatek na kanapkę,a do tego ćwikła z chrzanem!
Motorek 19.11.2015 12:31
Lubię takie mięso
MAR3STA 19.11.2015 10:46
smakowity kawał mięcha
Marta Ryżek-Kalkowska 19.11.2015 10:27
pysznie tutaj :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak