muszle z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

  • pieczarki

    1 kg
  • kiełbasy

    30 dag
  • ser żółty

    30 dag
  • sól, pieprz

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie (z dodatkiem oleju, aby się nie sklejały) na pół twardo.
Pieczarki zetrzeć na tarce, kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę, przesmażyć wszystko osobno, następnie połączyć paprykę, pieczarki i kiełbasę, doprawić do smaku i dusić ok 10 min.
Muszelki napełnić farszem, posypać startym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni, zapiekać ok 15 min.
Polać ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 25.03.2012 10:12
smaczne danie
maciek7 19.06.2011 20:20
pycha
jolajka 13.12.2010 10:07
tak, dobre musi być
iknkirke 28.11.2010 19:57
Już mam smaka
czarnaMi 08.11.2010 16:26
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat