Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z paprykarzem z tuńczyka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Paprykarz

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1 woreczek
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
szczypiorek 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Makaron

makaron muszle 20 szt

Dekoracja

ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z paprykarzem z tuńczyka

Makaron ugotować aldente. Ryż ugotować w osolonej wodzie i odstawić do przestudzenia.
W miseczce rozdrobnić tuńczyka, dodać ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy i pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dikładnie wymieszać aby powstał jednolity farsz. Doprawić solą i pieprzem.
Muszle makaronowe napełniać paprykarzem i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

drmaciej 25.06.2014 22:32
fajne te muszle
teresa18 25.06.2014 22:10
Pomyslowe:-)
Margo1 25.06.2014 17:51
ciekawy pomysł
Joannasz3190 25.06.2014 13:37
Rewelacja :)
pajbek 25.06.2014 11:36
Świetny pomysł na fajne jedzonko :-)
Paolcia 25.06.2014 09:37
pyszne :) bardzo pomysłowe :)
caralajna 25.06.2014 09:26
bardzo mi się podoba ten pomysł! mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak