Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

makaron 30 szt
sól do smaku

farsz

kapusta kiszona 60 dkg
soczewica czerwona 1 szklanka
cebula biała 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
ser żółty 10-15 dkg

sos pomidorowy

cebula biała 2 szt
sok pomidorowy 250 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
serek topiony 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną

Kroki postępowania

1
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie odsączamy studzimy.
Krok 1 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
2
Kapustę kiszoną ugotowaną drobno kroimy .
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę podsmazamy dodajemy kapustę i chwilę podsmazamy .
Krok 2 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
3
Makaron duze muszle chwilę gotujemy w osolonej wodzie odsączamy układamy brzuszkami do góry studzimy.
Krok 3 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
4
Do podsmazonej kapusty dodajemy soczewicę doprawiamy .
Studzimy.
Krok 4 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
5
Do zimnej kapusty dodajemy starty zółty ser mieszamy .
Krok 5 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
6
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę dusimy .
Do cebuli wlewamy sok pomidorowy dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem .Do sosu dodajemy pokrojony w kostkę serek topiony mieszamy aż się rozpuści.
Krok 6 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
7
Przygotowanym farszem napełniamy muszle układamy w naczyniu do zapiekania .Na górę wylewamy przygotowany sos .
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 40 minut.
Krok 7 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto
8
Podajemy na ciepło ;)


POLECAM!!!!
Krok 8 - Muszle nadziewane kapustą kiszoną i soczewicą czerwoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.05.2016 15:48
Dobre nadzienie
Bernadeta1 06.05.2016 19:43
super pomysł na pewno smaczne jedzonko
gusia1000 06.05.2016 14:13
Oryginalne jedzenie.
gosia56 06.05.2016 11:41
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
smerfetka79 06.05.2016 10:20
oryginalny pomysł:)
Róża1 06.05.2016 10:18
świetny przepis :-) , już mi ślinka cieknie :-) .
olkaaa 05.05.2016 22:49
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak