Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron muszelki 300 g
ser tarty 15-20 dag

Nadzienie

pierś z kurczaka 2 sztuki
cebula
ząbki czosnku 2
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz
majeranek

Sos

pomidory krojone z puszki 2 puszki
ząbek czosnku
pieprz
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Przelewamy zimną wodą. Studzimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Dodajemy zmielone filety z kurczaka i doprawiamy do smaku. Podsmażamy. Pomidory doprawiamy do smaku ziołami i miksujemy. Do naczynia żaroodpornego wlewamy sos. Muszle nadziewamy mięsem i układać ciasno na sosie pomidorowym. Posypujemy startym serem. Zapiekamy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak