Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1/2
pieczarki 20 dag
cebula 1
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
makaron muszle ok 40 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze ok 20 min.
Krok 1 - Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na 2 łyżkach oleju.
Krok 2 - Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym foto
3
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę, dorzucamy do cebuli i smażymy.
Dodajemy sól i pieprz.
Krok 3 - Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym foto
4
Następnie dodajemy rozdrobniony brokuł, mieszamy i podsmażamy chwilę razem.
Krok 4 - Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym foto
5
Muszle conchiglioni gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Następnie napełniamy muszle nadzieniem pieczarkowo - brokułowym.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
Smacznego :)
Krok 5 - Muszle conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 20.07.2014 10:58
fantastyczne nadzienie
sylwia_sl 19.07.2014 22:43
nadzienie bardzo fajne
Joannasz3190 18.07.2014 20:19
Prawdziwe pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak