Muszelkowa sałatka

Muszelkowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    30 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek

    2 sztuki
  • szynka gotowana

    16 dag
  • majonez

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Muszelkowa sałatka

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Dodać 2 łyżki oleju. Odstawić do ostudzenia. Paprykę, szynkę, ogórki obrać ze skórek.

Pokroić warzywa w kostkę. Majonez odcedzić. Dać do miski. Wrzucić do tego warzywa. Zalać majonezem, przyprawić pieprzem i innymi przyprawami. Odstawić na ok. 10 minut żeby wszystko się ze sobą połączyło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat