Muszelkowa sałatka

Muszelkowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    30 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek

    2 sztuki
  • szynka gotowana

    16 dag
  • majonez

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Dodać 2 łyżki oleju. Odstawić do ostudzenia. Paprykę, szynkę, ogórki obrać ze skórek.

Pokroić warzywa w kostkę. Majonez odcedzić. Dać do miski. Wrzucić do tego warzywa. Zalać majonezem, przyprawić pieprzem i innymi przyprawami. Odstawić na ok. 10 minut żeby wszystko się ze sobą połączyło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat