Muszelki z pastą jajeczną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    250 gram
  • jajka

    6 szt
  • szczypiore

    1 natka
  • majonez

    3 łyżki
  • musztard

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muszelki z pastą jajeczną foto
Makaron muszle gotujemy aldente. Ostudzamy. Rozkładamy na talerzu.
Krok 2 - Muszelki z pastą jajeczną foto
Pasta jajeczna: gotujemy jajka na twardo. Ugotowane obieramy z skorupki i studzimy. Wrzucamy do miseczki w której będziemy miksować całość. Dodajemy majone, musztardę, sól i pieprz. Miksujemy całość do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec dodajemy drobno posiekany szczypior. Całość mieszamy delikatnie łyżką.
Krok 3 - Muszelki z pastą jajeczną foto
Gotową pastę jajeczną nakładamy na przygotowane wcześniej muszelki.

Życzymy smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 05.10.2013 10:48
świetnie zrobione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat