Mushrooms

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczark

    12 sztuk
  • parówki

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • ser

    6 łyżek
  • masło

    0,5 na każdą
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do nsmaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić (nie myć ich), wydrążyć z nich nóżki i zrobić otworki na farsz.Nóżki pokroić w kostke, parówki i cebule również. Podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. Kapelusz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do zrobionego farszu jeszcze ciepłego dodajemy bułke tartą i mieszamy, odstawiamy na moment żeby bułka tarta napęczniała tłuszczem z farszu.Napełniamy kapelusze, na góre kładziemy po 0,5 łyżeczki masła na wieszch. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy szklanke wina lub bulionu. Naczynie musi być odkryte!!! Wstawiamy do piekarnika na 30 minut na 200 C, pod koniec pieczenia posypać tartym serem.
Smacznego:P

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 23.11.2011 22:13
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat