Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musaka z kalafiorem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
mięso mielone wołowe 30 dag
kalafior 1 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 4 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 1/3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
cebula biała 2 szt
sól i pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Musaka z kalafiorem

Wykonanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do smaku, odcedzić i podzielić na różyczki. Z mleka, 1 jajka, mąki i soli do smaku przygotować ciasto, maczać przygotowany kalafior i podsmażyć na oleju z dodatkiem masła. Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z mięsem, przysmażyć na oleju przez około 5 minut stale mieszając. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i układać warstwami mięso z kalafiorem. Drugie jajko roztrzepać ze śmietaną, przyprawić do smaku, polać zapiekankę i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.06.2017 19:06
fajny przepis
gusia1000 08.06.2017 12:06
Pyszne jedzenie.
Ola1984 08.06.2017 11:15
Mniam , apetycznie wygląda :)
Ewa Wojtaszko 08.06.2017 09:07
fajny pomysł
Renata9 07.06.2017 23:11
Dobre jedzonko
jan_mag 07.06.2017 14:29
Smaczne.))
dodi 07.06.2017 10:09
pyszniutko wygląda
Wiesława1 07.06.2017 07:08
Super pomysł
halina17 06.06.2017 22:53
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak