Mus z mlecznej czekolady z sosem truskawkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    300 ml
  • czekolada mleczna

    120 g
  • truskawki

    30 dkg
  • cukier puder

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić na parze i przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubijac mikserem. Pod koniec ubijania wlewać czekoladę i jeszcze chwilkę dobrze ubijać. Masę przełożyć do miseczek. Włożyć do lodówki najlepiej na kilka godzin. Owoce zmiksowac na gładką masę z cykrem pudrem. Na talerz nalać kilka łyżek musu owocowego i na tym układać mus czekoladowy.
Smacznego!!!

-->truskawki moga być świeże lub mrożone

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 13.09.2011 19:58
super
Neetka90 13.09.2011 19:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat