Mus z białej czekolady z sosem owocowym według Agi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    400 ml
  • biała czekolada

    20 dkg
  • zapach waniliowy

    1 łyżeczka
  • jagody

    40 dkg (mrożone lub świeże)
  • cukier puder

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę z esencją ubijamy dokładnie w mikserze.Pod koniec ubijania dodajemy po trochu rozpuszczoną czekoladę i dalej ubijamy.Mus przekładamy do pucharków i chłodzimy w lodówce.Owoce miksujemy z dodatkiem cukru pudru.Deser podajemy polany sosem.Pycha.Polecam:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 08.05.2011 00:06
pyszne
Mariusz10 15.04.2011 23:07
mniam
Justyna Jussstiii 09.04.2011 13:26
palce lizać!
MAR3STA 08.04.2011 22:09
taki pucharek z jagodami, super!
Robert10 08.04.2011 11:53
to dla mnie zarezerwuj jeden pucharek
kochanyptysiu 07.04.2011 19:42
ALE PYCHA!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat