Mus z białej czekolady i bitej śmietany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    2 tabliczki
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • białko

    1 surowe
  • cukier waniliowy

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus z białej czekolady i bitej śmietany foto
Czekoladę połamać na kosteczki i przełożyć do miseczki.
Krok 2 - Mus z białej czekolady i bitej śmietany foto
Śmietanę schłodzić i przelać do odpowiednio dużej miski.
Krok 3 - Mus z białej czekolady i bitej śmietany foto
Ubić z dodatkiem całego surowego białka i cukru waniliowego.
Krok 4 - Mus z białej czekolady i bitej śmietany foto
Śmietanę wstawić a kilka minut do lodówki.
Krok 5 - Mus z białej czekolady i bitej śmietany foto
W tym czasie miseczkę z czekoladą wstawić do garnka z gorącą wodą i mieszać, aż do rozpuszczenia. Stopioną czekoladę wlać do ubitej bitej śmietany.
Krok 6 - Mus z białej czekolady i bitej śmietany foto
Mus przełożyć do salaterek i przybrać owocami.
Wstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 02.01.2016 23:52
Smaczny deserek
Łukasz15 02.01.2016 22:35
Pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat