mus waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • biała czekolada

    25 dkg
  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • laska wanili

    1 sztuka
  • masło/margaryna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać masło lub margarynę i dokładnie wymieszać.
2.Ubić żółtka z cukrem i miąższem z laski wanilii (zamiast laski wanilii można użyć cukru waniliowego)
3.Do ubitych żółtek dodawać czekoladę po trochę...
4.Ubić śmietanę i wymieszać z masą.
5.Ubić białka i wymieszać z masą.
6.Wstawić do lodówki aby się schłodziło i gotowe do podania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 18.08.2011 17:52
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat