Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 sztuki -
biała czekolada
25 dkg -
śmietana 30%
250 ml -
cukier puder
2 łyżki -
laska wanili
1 sztuka -
masło/margaryna
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania mus waniliowy
2.Ubić żółtka z cukrem i miąższem z laski wanilii (zamiast laski wanilii można użyć cukru waniliowego)
3.Do ubitych żółtek dodawać czekoladę po trochę...
4.Ubić śmietanę i wymieszać z masą.
5.Ubić białka i wymieszać z masą.
6.Wstawić do lodówki aby się schłodziło i gotowe do podania.
Komentarze (1)