Mus truskawkowy

Mus truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1/2 kg
  • cukier

    5 łyżek
  • białko

    6
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus truskawkowy

Truskawki umyć i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach wody. Rozrobione truskawki utrzeć z połową cukru i rozpuszczoną żelatyną. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Jak masa truskawkowa zacznie gęstnieć dodać ubite białka. Rozłożyć mus w salaterkach i dać na 2 godz. do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

m1monika 19.02.2012 23:48
coś pysznego
Rybciia 13.02.2012 16:57
rewelacyjny deser
Wafelek2601 25.12.2011 01:32
pyszny
IKrakowianka 30.11.2011 21:42
wyśmienity
Monika193
Monika193 24.11.2011 14:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat