mus łososiowy

mus łososiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    40 dkg
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • masło

  • sok z limetki

    1/2 szt
  • sherry

    2 łyżki
  • śmietana

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety płuczemy i osuszamy ściereczką nacieramy solą i pieprzem i obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony po pół minuty,następnie zawijamy je w folię aluminiowa i zostawiamy do wystygnięcia,następnie oczyszczamy z ości i kroimy na mniejsze kawałki.Polewamy je olejem wymieszanym z sokiem z limetki,sherry solą oraz pieprzem cayenne.Miksujemy na małych obrotach na puree.Śmietanę ubijamy na sztywno i mieszamy z masą rybną.Wkładamy do lodówki na 2 godziny i czekamy aż stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

18.02.2012 12:57
pycha

Krystyna32

28.04.2011 16:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat