Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mus jabłkowy 2 szklanki
sok jabłkowy 1 szklanka
cukier 1 łyżka
galaretka cytrynowa 1 szt.
jogurt naturalny 400 ml
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy
półsłodkie białe wino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z galaretką

Sok z jabłek, wino i cukier mocno podgrzewamy(nie gotujemy!). Do gorącego wsypać galaretkę i rozmieszać (musi zastygnąć).Twardą galaretkę pokroić w kostkę, połączyć z musem i rozłożyć do pucharków. Jogurt lekko ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i polać nim deser. Na wierzch ułożyć wiśnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak