Mus jabłkowy z galaretką

Mus jabłkowy z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mus jabłkowy

    2 szklanki
  • sok jabłkowy

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżka
  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    400 ml
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

  • półsłodkie białe wino

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus jabłkowy z galaretką

Sok z jabłek, wino i cukier mocno podgrzewamy(nie gotujemy!). Do gorącego wsypać galaretkę i rozmieszać (musi zastygnąć).Twardą galaretkę pokroić w kostkę, połączyć z musem i rozłożyć do pucharków. Jogurt lekko ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i polać nim deser. Na wierzch ułożyć wiśnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat